Gojibärens Rolls-Royce – Äkta Tibetanska vildvuxna Gojibär från Himalayas högplatå!
Inom den österlänska visdomen har Gojibären sedan årtusenden dyrkats för sitt rika näringsinnehåll. I Tibet har bären sedan länge varit kända som ”födan som bevarar vår ungdom”.
Gojibären har utgjort basen inom den Tibetanska och Kinesiska läkekonsten under flera tusen år. Referenser till gojibusken och deras röda bär går långt tillbaka i vår historia. En av de första kända berättelserna erhör från Tang-dynastín, ca 800 år före Kristus. Och bären har flitigt används inom medicinen för en stor mängd olika områden och nu på senare tid så har den kunskapen börjat nå oss i västerlandet också. Våra uråldriga legender brukar ofta innehålla ett spår av sanning.
Bären plockas under överinseende av Tibets Läkarkollegium och vacuumpackas i Lhasa, Tibet, för att undvika kontakt med föroreningar under transport och distribution.
Torkade Gojibär
Påse med 250 gram
Frukten är ett avlångt gulrött bär, som kallas Gojibär och har i tusentals år används inom läkekonsten i Kina. Bäret innehåller många nyttiga ämnen såsom antioxidanter, mineraler och vitaminer, i Sverige köps oftast Gojibär torkade eller som juice. Gojibäret har en starkt röd färg på grund av sina höga halter av karotener. Smaken liknar det vanliga russinet eller en blandning av körsbär och blåbär.
10-15 gram om dagen räcker!
För att kunna åtnjuta alla hälsosamma egenskaper är det tillräckligt att dagligen inta mellan 10-15 gram, omkring 20-40 bär. Och för att ta dem i form av juice, 20-40 milliliter per dag.