Gojibär

Ett regelbundet intag av Gojibär erbjuder ett intressant, koncentrerar näringsintag av vegetaliskt protein (de torkade bären innehåller faktiskt lika mycket protein procentuellt som fisk och kött!). Dessutom innehåller de polysackarider, C vitamin, järn och betakaroten.  

Det är inte för inte som gojibären brukar kallas för superfrukt i media.

De är rena hälsokuren, de små röda bären. För omväxlingsskull är det väldigt enkelt och gott att vara hälsosam och hjälpa kroppens immunförsvar att stärkas!

Gojibären är ett perfekt tillskott att äta. Och det går fint att ta både som snacks och i frukostflingorna eller i gröten. Våra är Äkta Tibetanska Gojibär är bland det bästa som naturen har tagit fram i avseende på oxidationstal, aminosyror, vitaminer & mineraler. LifePorts Gojibär från Tibet har ett ORAC-värde på över 25000, Blåbär har endast ca 4500!

Hur du än tar dem kommer de att stärka din kropp och ditt immunförsvar - så gör livet lite lättare för din kropp och investera till en kommande god hälsa genom att köpa våra äkta Tibetanska Gojibär.

Sort by

Äkta Tibetanska Gojibär 250g

Inom den österlänska visdomen har Gojibären sedan årtusenden dyrkats för sitt rika näringsinnehåll. Bäret innehåller många nyttiga ämnen såsom antioxidanter, mineraler och vitaminer.
In stock
149 kr
Facebook

Gojibär 12 med 1 friex

In stock
1,210 kr
Facebook

Introduktion till Gojibär

Goji, frukten som ger hälsa och ett långt liv

Det krävs så lite för att åstadkomma så mycket. Med endast 10-15 gr bär per dag så uppnår du den närande och häsosamma effekten av bären – just för att bären är så fullproppade med vitaminer, mineraler, extremt högt antioxidationstal etc.

För att vi ska försäkra oss om att där inte kommer med oönskade bakterier så behandlas bären med UV-ljus. UV-ljuset berör bara ytskiktet på bären och vad som råkar finnas där i form av bakterier. Så bären varken svavlas eller utsätts för strålning, gammastrålning, vilket annars är två vanliga ”behandlingsmetoder” av jordbruksprodukter.

Yuthog Yonten GonpoYuthog Yonten Gonpo är anfadern till den Tibetanska medicinen och det är till hans ära som företaget döptes till Tibet Yuthog Healthy Products 1998.

 

 

 

 

 

ORAC-värden

ORAC Tabellen ORAC, (oxygen radical absorption capacity) är ett värde för hur mycket antioxidanter ett visst livsmedel innehåller. Det finns flera olika metoder att mäta detta på. ORAC har dock visat sig vara den mest använda och med dessa värden får du en bra fingervisning på hur mycket antioxidanter ett livsmedel innehåller. Inga värden är helt exakta. I genomsnitt behöver vi få i oss antioxidanter som motsvarar ca. 3000 ORAC per dag.

Livsmedel

ORAC värde per 100 g.

Gojibär, torkade

20000-30000

Acaibär, torkade

18400

Mörk choklad

13120

Mangostan

12000

Granatäpplejuice

10500

Mjölkchoklad

6740

Katrinplommon

5770

Pekannöt

5770

Yerba Mate

5102

Blåbär

4460

Granatäpple

3307

Rooibos Te

3132

Svart Te

2947

Russin

2830

Grönt Te

2701

Björnbär

2036

Grönkål

1770

Tranbär

1750

Vitlök

1662

Jordgubbar

1540

Spenat

1260

Hallon

1220

Gul squash

1150

Brysselkål

980

Plommon

949

Ångkokt spenat

909

Broccoli

890

Rödbetor

840

Avocado

782

Apelsin

750

Blåa vindruvor

739

Röd paprika

710

Körsbär

670

Kiwi

610

Baked Beans

503

Blodgrape

495

Grapefrukt

460

Kidneybönor

460

Gul lök

450

Majs

400

Aubergine

390

Blomkål

385

Frusna ärtor

375

Potatis

300

Sötpotatis

295

Kål

295

Sallad

265

Nätmelon

250

Äpple

218

Morot

210

Banan

210

Tofu

205

Tomat

195

Zucchini

176

Aprikos

175

Persika

170

Päron

134

Vattenmelon

100

Gurka

60

Källor:

Pathealthlabs

Argicultural Reasearch Service

Om Gojibären och deras historia

För att du ska få en inblick i hur nyttiga de Tibetanska Gojibären är kommer nedan en mycket läsvärd presentation av bären.

Vår leverantör, företaget Tibet Yuthog Healthy Products, etablerades av Tibets Läkarkollegium, och överser bärskörden på den Tibetanska Högplatån och som sedan förpackar bären i Sichuans huvudstad Chengdu, där flera företag som producerar traditionella tibetanska läkemedel samarbetar kring en process och förpacknings fabrik.

Läs vidare om Gojibären - världens nyttigaste frukt, enligt många!

Gojibären har använts inom den traditionella Tibetanska och Kinesiska läkekonsten under flera tusen år. Referenser till gojibusken och deras röda bär går långt tillbaka i vår historia.

En av de första kända berättelserna erhör från Tang-dynastín, ca 800 år före Kristus. Bären har flitigt används för att främja hälsan inom en stor mängd olika områden och nu på senare tid så har den kunskapen börjat nå oss i västerlandet också. Våra uråldriga legender brukar ofta innehålla ett spår av sanning.

De Tibetanska Gojibären är verkligen en superfruk och är en mycket god näringskälla som särskilt utmärker sig för sina antioxidanter, Polysackarider och Aminosyror.

 

I Tibet finns ett talesätt: "Om du äter gojibär till frukost så blir hela din dag lycklig och tillfredställande:" Men talesättet till trots går det lika bra att äta Goji när som helst under dagen...

Vilda Gojibär i Tibet!

Torkade GojibärPåse med 250 gram
Torkade Gojibär Påse med 250 gram

Frukten är ett avlångt gulrött bär, som kallas Gojibär och har i tusentals år används inom den traditionella läkekonsten i Kina. Bäret innehåller många nyttiga ämnen såsom antioxidanter, mineraler och vitaminer, i Sverige köps oftast Gojibär torkade eller som juice. Gojibäret har en starkt röd färg på grund av sina höga halter av karotener. Smaken liknar det vanliga russinet eller en blandning av körsbär och blåbär.

10-15 GRAM OM DAGEN RÄCKER!

För att kunna åtnjuta bärens unika näringsinnehåll är det tillräckligt att dagligen inta mellan 10 - 15 gram, omkring 20–40 bär. Och för att ta dem i form av juice, 20–40 milliliter per dag. Emellertid, då det rör sig om ett naturligt och hälsosamt livsmedel, kan man utan problem ta större mängder om man önskar.